logo kompas amiS oms komen we in het leven voor dingen te staan waar we geen raad mee weten. Wat niet ff opgelost kan worden.
Allemaal maken we zaken mee waarbij we geconfronteerd worden met het feit dat het leven niet zo maakbaar is als ons ooit geleerd is.
Een voorbeeld:
Als je de kleinste van de klas was, zul je als volwassene gauw ingehaald worden door je kinderen. Is dit erg? Nee. Gaat dit ooit nog “goed komen”, in de zin van kun je lichaamslengte bijkopen? Een groeipil innemen? Nee, zo werkt het leven niet. Je zult ermee moeten leren leven. Je kunt aan je overtuigingen en negatieve gedachtes over “kleiner zijn” werken. Je kunt jezelf toestaan om zonder schroom op een krukje te gaan staan en het jezelf makkelijker maken. Ook is het fijn als je omgeving en de rest van de samenleving er rekening mee houdt en ervoor open staat dat niet iedereen even lang is. Een vriendelijke man pakt jouw favoriete toiletpapier van de bovenste plank in de winkel en geeft het je aan. Het theater heeft bij de garderobe altijd extra kussens liggen om de stoelen wat comfortabeler te maken. Het hoeft niet allemaal heel ingewikkeld en kostbaar te zijn.
Het vraagt om een ruimer bewustzijn. Kracht kunnen zien. Leven met compassie en vanuit gelijkwaardigheid.

Herken jij je in dit voorbeeld? Heb jij ook iets waarin jij “anders” bent? Of zijn er zaken in de maatschappij waar je tegen aan loopt?
Ik wel. En eerlijk gezegd wist ik vaak niet wat ik hiermee aan moest. Ik heb een heel pad moeten afleggen om erachter te komen dat een deel in mij wel altijd raad weet. Ik noem haar Drs.AMI. Zij geeft adviezen bij vraagstukken, motiveert om door te pakken en inspireert voor een leuker leven. Levenskunst is haar specialiteit.
Haar naam spreek je uit als Dokter Anders Ami (een vriend, in de franse taal). Voor mij is zij een vriend en zij wil dat voor jou ook zijn. Stel gerust je vraag.
Drs.AMI is er voor jou!
Als jij gelooft dat het anders kan. Als jij bereid bent om steeds meer te leven vanuit de zachte waarden. Wilt kiezen voor geluk en liefde. Uit reactie en de systemen van angst en wantrouwen.
Wanneer jij open staat voor meer bewustzijn en lichter leven, is zij er voor al jouw persoonlijke vragen, jouw levensvragen en maatschappelijke vraagstukken. Prive of in je werk. Het kan wel! Hierin zal zij jou altijd steunen. Zij ziet mogelijkheden, waar wij beren zien. Zij weet en geeft ruimte waar jij muurvast lijkt te zitten. Zij inspireert om veerkrachtig te zijn en weer te werken volgens de bedoeling. Terug naar kwaliteit van leven en welzijn.
takken van een boom